Paper collective

Paper Collective je dánská značka spolupracující s různými designéry a ilustrátory, která nabízí grafické plakáty a zároveň podporuje různé kauzy. V Paper Collective prostě milují umění.

Jak sami říkají, žijí proto, aby objevovali skvělé umění, dělali je cenově dostupným a sdíleli je se světem. Proto se od roku 2013 snaží přinášet ty nejlepší současné umělecké tisky lidem po celém světě.

Vše vzniká v jejich kodaňském studiu odkud hrdě spolupracují s pečlivě vybraným výběrem oblíbených umělců. Rostoucí skupina umělců Paper Collective s různorodým zázemím včetně módy, architektury a ilustrace se neustále obnovuje.

Zavázali se udržovat vysoký standard ochrany životního prostředí ve všech aspektech podnikání. Začíná to u jejih materiálů, přičemž veškerá výroba papíru a dřeva má certifikaci FSC. Tato odpovědnost vůči životnímu prostředí přesahuje výrobu a zahrnuje činnosti, jako je opětovné použití obalového materiálu, papírové balicí pásky a závazek k recyklaci.

Klíčovým bodem je také místní výroba, všechny papírové produkty se vyrábějí v Dánsku a zbývající produkty v Evropě.

V roce 2021 se ještě více zaměřili na opětovné použití a recyklaci vyjádřenou prostřednictvím nejnovějšího projektu s podporou projektu WWF Waste to Value.

Tento projekt pomáhá v boji proti plastovému znečištění v Keni v Africe a zároveň poskytuje pracovní místa místním ženám a dětem. Ve svém portfoliu disponují mnoha zajímavými designy.

Celou nabídku najdete zde.