Nadčasová světla Flos

V oblasti osvětlení se jedna značka třpytí jako zářivá hvězda na noční obloze – Flos. Sídlící v Itálii, tato designová ikona spojuje mistrovství v umění osvětlení s inovativními koncepty a nekompromisní kvalitou. Od svých skromných počátků ve 60. letech minulého století až po současnost, Flos si získal světovou pověst díky svým ikonickým kouskům, které nejenže osvětlují místnosti, ale i inspirují a obohacují interiér.

Vize a filozofie

Flos vznikl s vizí přinést do světa osvětlení novou dimenzi – spojení umění a technologie, estetiky a funkčnosti. Jeho zakladatel, Achille Castiglioni, spolu s Pierem Giacominim, se zavázali k tomu, že budou vytvářet osvětlení, které oslavuje krásu světla a transformuje prostor. Tato filozofie je dodnes srdcem značky Flos a každý kus, který opustí dílnu, nese s sebou tuto dědictví inovace a elegance.

Inovace a design

Flos je synonymem pro inovaci v oblasti osvětlení. Od prvního představení oblíbeného Arco v roce 1962, který se stal okamžitým symbolem moderního designu, až po současné kolekce, Flos neustále překračuje hranice konvenčního myšlení a vyvíjí revoluční osvětlovací řešení. Spolupráce se světově proslulými designéry, jako jsou Philippe Starck, Jasper Morrison, Patricia Urquiola a mnoho dalších, poskytla značce Flos nekonečný zdroj kreativity a inovace.

Ikonické Kousky

V průběhu let Flos vytvořil několik ikonických kousků, které se staly legendami světa designu. Od elegantního lustru Aim až po futuristickou stolní lampu Kelvin, každý kus nese sebou unikátní estetiku a funkčnost. Flos není jen výrobce osvětlení; je tvůrcem uměleckých děl, která osvětlují naše domovy a inspirují naši mysl.

Ekologická stránka

V dnešní době je udržitelnost klíčovým tématem ve světě designu a Flos se zavázal k tomu, že bude hrát svou roli v ochraně životního prostředí. Zavedením ekologických výrobních procesů, využíváním obnovitelných materiálů a snahou o minimalizaci ekologického otisku svých výrobků, si kladou za cíl osvětlit svět způsobem, který je šetrný k planetě.

Flos není jen značkou osvětlení; je to světlo, které osvětluje cestu kreativity, inovace a krásy. Jeho designy nejenže transformují prostor, ale také transformují myšlení – přinášejí do našich domovů a pracovišť kousek magie a inspirace.

Celou nabídku najdete zde.