Veškerý nábytek vyrábí řemeslné dílny v Německu, Itálii a Portugalsku. Vlajkovou lodí sekce Classics katalogu ClassiCon je kolekce nábytku Eileen Grey. Od trubkových kovových židlí z 20. let 20. století, jako je křeslo Roquebrune, slavné křeslo  nebo nastavitelný stůl E 1027, navržený pro její domov na Francouzské riviéře, až po abstraktní koberce, kousky této skvělé a jedinečné designérky jsou stále aktuální a zapadají do jakéhokoli interiéru.

 

Pozoruhodné je také vybavení inspirované Bauhausem navržené německým architektem Eckartem Muthesiusem ve 30. letech 20. století, jako je barová stolička Satish a stolička Banu, navržené pro Jewel Garden, palác maharadža z Indore. Nakonec klasiku završují stolní a stojací lampy Orbis navržené v 90. letech nedávno zesnulým designérem Herbertem H. Schultesem.

 

Současní designéři

 

Z těch současných pak ClassiCon nabízí od světoznámých jmen jako je Konstantin Grcic, Sebastian Herkner a Jader Almeida, ale je jich podstatně více samozřejmě.

 

ClassiCon posiluje svůj závazek k designu tím, že svěřuje tvorbu současných kolekcí nábytku mladým talentům. Konstantin Grcic, který se přidal na konci 90. let, kdy byl ještě neznámý, vytvořil pro značku židle, jako je Chaos chair, Mars nebo Venuše s jejich charakteristickými uměleckými formami. Houpací křeslo Euvira od Jadera Almeidy, vítěze IF Product Design Award a Red Dot Design Award, je dalším mistrovským kouskem stylu a funkce s plynulými liniemi a lehkým objemem navzdory svým velkorysým rozměrům. Mezi nové designy patří zábavná korková sedadla z kolekce Corker, připomínající zátky lahví šampaňského, navržená společností Herzog & de Meuron. Ve vizi ClassiCon má design prodchnutý každým detailem vybavení až po doplňky a doplňky. Katalog obsahuje nyní slavnou kolekci Bell od Sebastiana Herknera, všestrannou kolekci v různých tvarech, barvách a materiálech.