Alain van Havre

Alain van Havre pracuje na plný úvazek pro Ethnicraft jako interní designér. Složitost věcí ho vždy přitahovala, což ho přivedlo ke studiu vývoje produktů na Design Academy v Eindhovenu v Nizozemsku.

Veškerý design pro něj ztělesňuje stejnou dualitu: cílem je vytvořit nadčasový produkt, přesto s náznakem konkrétního okamžiku, ve kterém je vyroben. Vždy jsme ovlivněni minulostí; je však na nás, abychom našli správnou rovnováhu mezi minulostí a přítomností.

Alain, který je přítelem Philippa Delaisse a Benoita Loose, začal v Ethnicraftu pracovat v roce 1999 – nejprve v Operations in Ethnicraft Azur v Aix en-Provence a nyní 6 let ve vývoji produktů.

Pro Alaina van Havreho, hlavního designéra společnosti Ethnicraft, je inspirace vším. Za 20 let, co ve firmě působí, výrazně ovlivnil designová identita značky: „Chci, aby nábytek společnosti Ethnicraft dal lidem každý den pocit ‚wow‘. Protože pokud jste schopni vyvolávat emoce, lidé si ke svému předmětu mohou vybudovat vztah a být s ním spokojeni po dlouhou, dlouhou dobu."

Hluboce propojený se svým prostředím a vášnivý pro přírodní materiály, vyvinul výjimečnou odbornost pro zpracování dřeva. Během let, vytvořil svůj vlastní styl. Věří, že aby se někdo spojil s designem, je důležité ho přinést blíže přírodě: „Lidštější, přirozenější formy, které jsou blíže našemu prostředí, formy, které jsou nám známé.

Ve svém portfoliu má ikonické židle, stolky, komody, knihovny, stoly, stolky či věšáky.

Celou nabídku od tohoto designéra si můžete prohlédnout zde.