Ichendorf Milano

Designová firma Ichendorf byla původně známá svými skleněnými ozdobami, dnes však vyrábí špičkové ručně foukané skleněné nádobí a spolupracuje se současnými italskými designéry, jako jsou Corrado Dotti a Mist-O. Jejich designy obsahují oxid křemičitý a každý je stvořený a inspirovaný tvůrčí myšlenkou designu a umění.

Historie a design

Historie firmy začala v raných letech dvacátého století v malém městě nedaleko Kolína nad Rýnem jménem Quadrath-Ichendorf. Do roku 1950 hrály v různých sbírkách vkusných předmětů hlavní roli vzácné ozdoby. Po tomto roce udála v historii firmy velmi důležitá změna : začal se upřednostňovat jemný tvar a čistý materiál a postupně se začali vytvářet designy v moderním pojetí. V roce 1990 se Ichendorf Style Center přestěhoval a usadil v Miláně, kde jsou umělci a designéři těmi největšími mistry oboru. Od té doby vznikaly kreativy s propojením tradice a inovací. Nyní v jejich kolekcích můžete obdivovat džbánky, skleničky, konvičky, dekorační předměty a pomůcky na vaření.

Kolekce Animal Farm

Před několika lety vznikla nová kolekce fantastického světa, která se nechala inspirovat sny a pohádkami. Tuto přírodní kolekci čirého a barevného skla zdobí ručně vyráběné malé postavičky zvířat, které vtipně doplňují skleněné designy známé umělkyně a designérky Alessandry Baldereschi. Ta díky svojí představivosti vytvořila nádhernou a hravou kolekci imaginární a kouzelné krajiny, která vám vytvoří neopakovatelnou atmosféru nejen vašeho stolu, ale i domova.